Sunday, May 30, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Meeting Kongsi Gelap..............

hahahaha.....
x tau ble aku nak jmpe geng2 nih....
ntah ne diorg berterabur x tau r....
hrap2 leh jmpe la time aku cti ni.....
dpt gak wat mnda b'pekdah kan.....
hihi....
Saturday, May 29, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Tamat Sudah Semester 7.......

Semester ni dh byk mencoretkan beberapa peristiwa wat aku......
mcm2 dh berlaku....
kalo boleh aku nak critakan suma dr mula aku kat bumi Besut ni smpai la ke waktu ni.....
hahaha.....

Antara yg aku alami sem ni :

  • dpt lect yg best sgt smpai mrkah salsiah aku kne ptg dgn sesuka ati....hahaha.....bullshit...!!!
  • lect sorg ag lg best....ni btol2 best sbb die sgt spoting.....hahaha...
  • praktikum lak dpt skol yg best...SK Gong Manak, Pasir Puteh.....terbaek nye la....hahaha....
  • rutin harian praktikum....p skol mkn, mkn, mkn........pas2 ngate kokram n tgk astro smpai puas....(ngaja ttp ngaja......aku x pnh skip....amanah 2...)
  • hasil nye aku dpt soh ust2 skol 2 wat FB gak....hihii...
  • latih dak bola baling.....wlaupon pnt tp aku sgt2 ske la.....sbb dak aku 5 org dpt maen daerah....siap aku kne pggl utk train diorg ag....hehehe....
  • wlaupon aku x dpt tgk diorg maen tp hasil 2 da coz dpt no 2 peringkat daerah.....syg korg....hehe...
  • seseorg dh hadir dlm hdup aku.....:) wlaupon lmbt aku nak trima die tp mkin ari, mkin aku ase syg kat die....
  • 1st candle light dinner with her......x sgka die sudi utk bersama......:)
  • agk tertekan skit r time last sem......1st time dlm hdup ase sgt2 down.....tau nak mrh je....huhu...sori pd yg dh terkena....hnya yg rapat dgn aku je tau......
that's all.................2 je la.....hehehe.....

kalo aku ingt ag....aku taip r nnt......:p
Thursday, May 27, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Perangai Manusia........

kebanyakkan org nak bergurau tp x reti......
kalo nak bergurau 2, tgk diri sndri dulu sama ada bleh trima org bls balik ke x....
kalo agk x bleh nak trima....
x pyh nak bergurau....

ish3.....nak membebel je ase nye ni.....

Penantian..............

Aku ttp akan tggu die.................................................
Wednesday, May 26, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Dengarkanlah......

video

klip video ini merupakan satu pengenalan kepada anda semua mengenai kaum Banjar.....:)

Pengesan Pembohongan..........:)

Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu…

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

“Kamu dari mana?” tanya Samad.
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

“Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
“Maaf ayah… saya baru habis memonton movie di rumah kawan…”.
“Cerita apa?
“Cerita Papadom ayah”.
*PLANG*
“Katakan dengan jujur cerita apa?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.

Mendengarkan itu marahlah Samad.
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika…

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…
dan semua terdiam…

i'm blurrrrr.....!!!!

skang ni aku x tau la napa byk sgt ujian yg aku dpt......
mcm2 p'kara terjadi akhir2 ni......

aku ase 1st time la mnda ni jd sbb sblm ni aku x pnh n dpt settle suma prob dgn sng2 je....ujian.....ujian......ujian dr Nya....aku redha.....

1st post

Assalamualaikum.............

ayat pertama yg diungkapkan stiap kali kita sbg org Islam ble b'jmpa dgn sesapa muslim.......

pertama kali gak ati aku terbukak utk wat blog.....sblm ni mmg da rasa nak wat tp x pnh nak terlintas nak mula 2 bila......x da sapa yg mnggerakkan aku nak menaip ske2 ni tp kdg2 aku rasa perlu gak nak wat suma ni.....peduli pe org nak kte sbb ni hak msg2.....hahahaha......

anyway, enjoy..........

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!