Friday, October 8, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

HARGAILAH...

Bila kita syg org tu
Kita terima je apa yg org tu kata
Tp bila dia kata kita?
Ati kata takpe semua manusia tak sempurna.

Bila kita syg org tu
Kita tunggu dia lama pun x per
Tp bile dia tunggu kita? Dia marah2
Ati kata ala..adatlah ada yang menunggu dan ditunggu.

Bila kita syg org tu
Kita x tido pun x pe janji layan dia yg tgh bosan,
Tp bila kita bosan Ada dia layan kita?
Ati kata x pe dia busy kot.


Bila kita syg org tu
Kita gaduh ngan dia, kita diam je
Tp dia heboh 1 dunia
Ati kate x pe, dia tension tu.

Bila kita syg org tu
Kita call nak cakap dgn dia
Tp dia gayut dgn org lain.. Bila jd camtu,
Ati kata x pe, dia ada hal nak cakap dgn kwn dia.

Bila kita syg org tu
Kita bercerita dgn dia, cerita ngan tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita. Kita dgr, sepatah2 kita ingat
Ati kata x pe syg katakan.

Bila kita syg org tu
Kita n dia lapar
Tp kita bg semua roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalah hati dia, sian dia.

Bila kita syg org tu
Kita sanggup bg dia rest bila dia letih,
Tp bila kita letih, dia nak jugak kita layan dia bila dia bsn.. Adil ke?
Ati kata, ala bukan selalu pun.

Bila kita syg org tu
Kita jadi macam org gila dgr dia sakit,
Tp bila kita sakit, Dia siap bole kuar ngan kwn2 dia
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam.

Bila kita syg org tu
Kita x penah pentingkan diri sendiri
Tp dia hpokrit tahap cipan gaban
Ati kata x per, dia mmg camtu kena lah terima.

Bila kita syg org tu
Nmpk lalat kat makanan dia, kita halaukan
Tp dia lak kalau Nampak lalat kat makanan kita, dia biarkan je
Ati kata, takpelah, takkan dia asik nk buat semua benda utk kita.

Bila kita syg org tu
Kita x sanggup tgk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kita,
Ati kata, tau x betapa kita syg kan dia?

Bila kita syg org tu
KITA SANGGUP TINGGALKAN DIA SELAMA2NYA UTK DIA BAHAGIA
TP ADAKAH DIA TAHU PENGORBANAN KITA?
ATI KATA, X PE, JANJI DIA BAHAGIA..

tp sebenarnya kita juga yg merana...................

2 wasiat:

Zaif adalah aku said...

ayie..sabor2 la..konklusinyer..gurlz all da same...
sume pandai ckp jew...aku da muak ngn perangai pmpn...
EVEN kite ckp pd diri kite,,kite da jumpe y terbaik,,tp klu kite dalami sebaik mungkin,,pmpn adelah same....alwayz selfish & sturbbon....
aku skrg senang jew,,selagi pmpn i2 pmpn,,aku da fed up nk lyn..g mampos same dier...sory klu penah wat ko xslesa kot baru nie....lets bygone be bygone...

aku nk mule perangai lame aku balik,,nothings 2 appreciate what da gurlz did,,they juz sucks in their dreamss....

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

hoho....x bk wat g2 boo....lek2 udah....smpai mse nnt die sdr la nnt....wat bk kan dibalas bk....nabi pon leh sabo org p lempaq batu kat die....kte cuba la ikt cth dr nabi 2....:)

be chill boo....

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!