Thursday, December 2, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Ular Itu Mengganas

Semalam masa aku tengah siap-siap nak p masjid. Time tu waktu Zohor, tengah sedap-sedap lepak pakai baju tu, bapak aku panggil kuat-kuat. Terkezut den......Apa la panggil orang kuat-kuat nih. Dengan segera sepantas The Flash aku pergi kat abah aku. 

Awat..?? Cam nak gaduh je...?? Hahaha...

Tu ha ular tedung tu.....Lekas pukul kasi mampus.....

Aku dah la geli dengan ular, cicak, katak, bewak @ biawak nih.... Lepas tu dah la tak berapa nak reti keje-keje pukul ular nih.... iisshh.... Mane la nak cari buluh waktu-waktu gini. Last-last aku terpikir ada penyapu rotan berbatangkan buluh. Ok gak guna menda tu. Pukul sekali terus tegak lalu kembang kepala die, siap ngadap aku sambil sembur bisa lagi. Ah sudah, tumpo kome kalo die patuk. Cuak beb...Tipu la kalo tak cuak... Hahaha..... Tawakal je la. Pukul lagi sekali, terus kioq.... Alhamdulillah... Kih3..... Masuk ni, dah 5 ekor ular masuk kawasan rumah aku. Semua ular tedung la sebab ular lain setakat ni hanya lalu kat luar je. 



p/s : Tapi orang-orang tua cakap ular tedung ni selalu berpasangan. Berjaga-jagalah aku ye...... Aku da gak pengalaman jumpa 3 ekor ular yang berlainan dalam masa 1 hari...Akan diceritakan nanti.....

12 wasiat:

anamizu said...

ish bahayenye..
aritu umah ana pon ade gak masuk ular..
pstu abah tabur belerang keliling rumah..
agak2nye kurang la kot risiko si ular nih nk tumpang lalu ldm rumah ^^

*kulaan banjar nih! ^^

miss helena said...

ish2.. bhye nie. oii cik ayie. kamu boleh keje part time as penangkap ular. hehe . nak2 time ct skolh ini hehe

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

anamizu : huhu...tau x pe...ni mmg tmpt laluan die nih....tp tedung je yg brani msuk....mybe die ase die hebat kot...haha...

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

jaa : eee....tlg la....geli den dgn ulau...hahaha....xmo ah....pntg nampak ase nak kill tros je ni...bhya tau....hahaha....sy bkn raja ular....

ijatnuar87 said...

ahaks...boleh saing dengan we besut la,hehehe...

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

x bleh....we besut ag terer r...siap pegang ag...aku geli la nak pegang....kah3....

ijatnuar87 said...

ahaks...ko pom pegang jek la...yg dah mati pom xper...

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

hahaha....geli beb....kepale die hancur tros dh...x rupa ular aku bntai...pas2 kene kerat2 ag...huhu...

ijatnuar87 said...

ahaks...siap kerat2 lagi tu...ko wat sup ular ker,hehehe

aimiey lin said...

erk...geli gak tgk ular 2...huk3 en.fakhri mmg terer ahh kndalikan ular 2 hahaha..

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

ijat : hahaha....geram nye pasal p kerat2 la....pe ag....kih3....

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

aimiey : haha...x da terer nye pon...cuak + geli gak...tp terpaksa...:)

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!