Sunday, November 28, 2010 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Buat Malu Jerk

Kat mana-mana mesti kita akan lihat sebarang pergaduhan, tak kiralah dalam bentuk apa pun bermula dari perang mulut, lepas tu mula la naik tangan dan disusuli juga dengan kaki. Pergaduhan selalunya akibat perselisihan faham atau ada perkara yang menyebabakan ketidakpuashatian (tol ke eja gitu) dalam sesuatu perkara. Maka terbitlah pergaduhan.

Semua orang pernah melihat dan mengalami pergaduhan. Tak kira la dia orang Melayu ke, Cina ke, India ke dan kaum lain-lain ke. Semua pernah bergaduh. Tipu sangat la die tak pernah bergaduh. Bergaduh ni terbahagi kepada dua, 1 secara baik dan 1 ag secara kasar. Cara baik ni bertujuan untuk menyelesaikan sesuatu pendapat manakala secara kasar ni tau nak pukul je...Hahahaha.....

Tapi yang paling memalukan kalau sesama bangsa tu bergaduh sampai nak berbunuh-bunuh. Tak tau la bangsa mana kan. Sapa terasa 2 terasa la. Aku malas nak sebut. Apa salahnya duduk berbincang sama-sama selesaikan apa yang tak puas ati tu. Lagi satu kalo laki bini bergaduh, habis macam nak pecah rumah dengar nya. Masa tu la kita nak tengok UFO pon kan....Hihihi....Kalau nak bergaduh dok dalam rumah sambil volume sederhana tak apa tapi ni bergaduh dah la kat luar, sound system pulak ngalahkan kenduri kawin punye sound system tu. Sama je macam pasangan di bawah ni bergaduh. Tengok la...........

7 wasiat:

zumiela7 said...

manusia2..suke sgt berbalahnye..

ijatnuar87 said...

biasa la...kalu xgado bukan manusia namanyer...gado2,pastu baik smula..tu yg pnting,hehehe

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

jaim : yap2....ag2 bgsa sndri....

ijat : gaduh baik semula x pe...ni pts saudara tros....2 yg x baik 2...lg2 kalo gadoh sesama bangsa....

ijatnuar87 said...

ahaks...mntk dijaohkanla...

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

ye jat.....mtk jauh skali dgn doa...br tol....hehehe...

aimiey lin said...

ahaa..sy stuju...minta dijauhkn juga..hehe :)

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

tol kan....bhya suma nih....huhu...

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!