Monday, January 17, 2011 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Ejen Yahudi Mana Ntah Sabotaj Aku...!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtela... Eh2 macam mana boleh pelat nih... Ish, terikut cakap David Teo la nih... Hoho.. Sebelum nak marah-marah tak tentu pasal ni, aku nak minum dulu.....
....
...
...........
...............
.......................

Alhamdulillah.... Tak jadi marah kot sebab dah kenyang... Tak pe la... Nak cite gak.. Gini, semalam PC @ komputer super aku telah di'hack' kot oleh yahudi  mana ntah... Aku tak tau sapa sebab tau-tau PC ni tetibe jer restart dan kuar macam-macam virus... Banyak gak la... Baru 32 je.. Hehe.. Menatang tu terdiri daripada En. Trojan, Mek Malware dan juga adik Worms... Dan ada la menda-menda lain yang turut serta... Huhu...

Sebelum ni aku dapat kesan gak satu kedatangan parasit bernama Dr. Watson... Beliau telah memakan space hardisk aku sebanyak 80.3G... Waauuu banyak gilerr kan.... Aku jumpa die kat alamat ni... :-

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Dr Watson\3gjd6l

Aku pon dengan selamber delete la menatang 2... Dalam seminggu lepas tu, tetiba datang la macam-macam virus ntah mana import nye menyerang.... Aku guna Avira Premium... Tak maen la free-free nih.... (blagak btol) hahaha... Tapi tak berjaya dan semua program tak detect langsung... Tenet tak lek connect (kene eja dlm BI sebab kalo eja dalam BM laen lak korang pk nanti) langsung...

Kuar la pulak promotion anti virus system tools.... Siap suruh beli online ag... Aku ne la da duit masa-masa gini dalam bank... Ishh... Serabut gilerr masa tu, memula wat dulu repair windows... Ingat ok dah lepas buat tu, rupanya tak jadi jugak...

Last choice, FORMAT....!!! Bekap suma fail, pastu format tanpa balas kesian... Lepas tu aku terus keluar beli anti virus Kaspersky pulak... Dah 4 tahun aku guna Kapersky, ingat nak tukar la pulak kat Avira... Rupanya tak jadi gak... Inilah akibat curang kan.... Sob3... Terpaksa aku rujuk semula dengan Kapersky....

Kapersky ni bagos gilerr.. (bagi aku la, korang tak tau la pulak kan)... Sebabnya sepanjang aku guna 5 tahun,  dengan PC tak pernah nak off dan on 34 jam, online skali la tu... Games yang melambak dan hardisk 1 Tera...(mak aih)... Tak pernah wat hal lagi la....:) (promote la pulak...hihi...)

Ni ranking antivirus ikut kajian aku :-

1) Bit Defender

Ni antivirus paling hebat la sebab bila dia jumpa je banyak sangat virus dalam PC @ lappy korang... Dia akan buatkan korang nye PC @ lappy tak boleh bukak terus... Lepas tu apa lagi... FORMAT JE LA...!!!! Hahaha....

2) Kaspersky



Ni pulak Kaspersky... Terbaek bagi aku sebab aku guna menda ni lama dah... Hanya RM65 for 1 user & 1 PC (tulis je gitu, pepandai korang la nak meramaikannya)... Memang sesuai untuk semua peringkat umur dan segenap bangsa dan pelusuk negeri... Gunakan tanpa was-was... 

3) Avira (payung merah)



Avira ni better guna yang premium sebab kalo free yang selalu da download dalam tenet tu die juz scan je dan  tak buang pon virus korang tu... Kelemahan die ni, kalo virus banyak sangat dan kuat macam makcik Malware tu, die tak boleh nak layan sangat dan die akan hanyut sekali gak... Terjadi kat aku la ni... Haha... Padan muka aku....

Ok.... antivirus yang lain-lain tu macam Panda, AVG, Spyware, Nortan, Avast, McAfee, ThreatFire, ESET etc tu kan... Ok gak cuma tak berapa kuat sangat la... Aku cuma suggest pe yang aku guna selama ni je... Apa pon... Memang berbaloi...:) Setahun sekali apa salahnya melabur kan.... Untuk kesayangan kite gak... Hahahaha... 





6 wasiat:

QuRrAtUl QuAiFa.. said...

betul3

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

pa yg btol2...hoho...

ijatnuar87 said...

heheheh...dah nasib...yahudi tu tau la ko wat latihan tentera,tu yg dier serang ko tu,hehehe...

princess laila said...

huhu.saba jela yek. y ta tahan,siap promote kaspersky tuh ;p conclusionnye, kita jgn curang lah. guna pe y da rasa tbaek..hee :)

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

to ijatnuar87 : haha...die bc blog aku ker...ish3...x leh jd nih...kne tingkatkan ilmu ag ni....hehe...

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

to princess laila : haha....mmg la...kaspersky ni kan bgos...hoho..xmo curang2 dh nih...setia pd yg 1...:p br nak try yg laen...huhu...

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!