Sunday, January 23, 2011 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

Raja Lawak Kali Ni Memang Best....Hehehe....

Bukan senang tau nak buat lawak... Korang ingat senang ke nak buat lawak... Silap-silap macam orang bodoh je nanti... Sapa nak kan.. Aku sekarang ni gian gila tengok raja lawak... Bukan macam tahun lepas... Tak best la... Tahun ni memang best... Kih3... Tengok tu, dah tergelak dah aku... Hohoho... Episod pertama dah kelakar dah.... Sekali tengok episod kedua... Kelakar gak... Haha... Aku download siap die nye segmen pencarian bakat tu... Rugi tak tengok tau..... :D




Ni Nazmi... Orang Sungai Besar... Cite dalam episod pertama dia lah yang paling best sekali..... :D




Episod kedua, kumpulan adik beradik R2 yang paling best.... Orang gila yang best.....:D


Kalau korang nak tau, bila berlawak mesti kene pikir banyak benda.... Bukan maen buat lawak macam tu je... Silap-silap korang makan penyepak kot... Hahaha... Ce tengok bawah ni... Ajaran dari sifu.... (Buku APO?).....:-

1)  Jangan buat lawak slapstik iaitu dengan mengetuk kepala orang lebih-lebih lagi orang yang korang tak kenal untuk nampak kelakar sebab itu bukan kelakar namanya tapi kasi hati terbakar.

2)  Lawak yang berkualiti ialah lawak yang kurang penggunaan bahasa kesat sebab tak semua orang suka lawak yang mencarut-carut serta lucah.

3)  Jangan buat lawak depan mayat dalam acara memandikan mayat kerana dikhuatiri korang pulak yang akan bertukar menjadi mayat nanti.

4)  Salah satu lawak yang paling digemari ramai ialah lawak mengutuk seseorang. Memang lawak bagi orang lain tetapi biawak bagi orang yang kene kutuk tu.

5)  Membuat lawak sambil ketawa sorang-sorang adalah perkara paling hensem pernah korang buat sekiranya korang adalah pesakit mental. 

Haaa....korang tengok tu... Ingat senang ke nak buat lawak... Mesti menjaga sensitiviti masyarakat gak... Baru-baru ni Zizan nak buat lawak tapi tersasul kot tersalah sebut nama bapak orang.... Adooii... Bahaya tu... Marah pakcik tu dengar... Siap tulis kat twitter die lagi... Ini dah kurang ajo ni maen nama bapak orang... Hohoho... Silap gaya kene santau ko baru tau.... Kih3....

8 wasiat:

ijatnuar87 said...

heheeh....btol tu ayie..tp peserta pompuan cam kureng sangat2 kan.huhuhu

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

tau x pe....ok gak r pmbuangan die...yg x best p dlu....hoho...wat aku semangat nak download tiap episod je...maklumlah kan...astro x da....

Cahayamata said...

best eh ayie? nk tgk gak la nt. aku pas tgk raja lawak yg dulu2, yg sape tu yg i'm sorry tu.. xingat name die. fobia aku. trauma. hahaha

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

a'ah ain....best giler...ko tgk la video yg aku post 2....yg 2 plg terbaek skali....hahaha....yg laen2 pon best gak...bg aku dlm 12 peserta ni...3 kump je kot yg agk kureng r...nak buang je....:p

mE iS aS said...

mase audition KOPI O nmpk cm best..tp now..cam hampeh je...pelik je lawak dorg....hahaha

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

diorg nye lawak besa2 je pon...cm teater nye lawak....bkn gempak nye...nsb baek yg x lawak dh kluar....da ag kump x lawak x kuar nih....menanti depa kuaq gak....kih3...:D

princess laila said...

erm..lawak2 memng best. kdang2 tuh rasa nak tkluar isi pr0t. tp jgn lawak y mnipu lah..sbbnyer lawak@gurauan y mnipu ta dsukai Rasulullah saw :)

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

yes....btol 2 cik laila...:) sbb 2 suma perkara da had nye....bkn ske sebarang ske...mksd nye bersederhana la kan....

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!