Friday, January 28, 2011 | By: gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

SePaRuH JiWa Ku pErGi.....................................................

Kau lihat betapa indahnya dunia ciptaan Allah...... Kau lihat kitaran hidup ini..... Sentiasa berubah dan berterusan dan terus meninggalkan kita sekiranya kita lalai.... Setiap yang hidup pasti akan menemui ajalnya....

Sekadar mukaddimah ye kawan-kawan.....:-)

Kat sini sebenarnya aku da 1 cite... Cite ni tentang makhluk Allah jugak.... Bukan rekaan tau tapi benar-benar ni... Hoho...

Makhluk Allah itu ialah kucing..... Kucing ni binatang kesayangan nabi...:D

Cite nye cam ni.... Kat umah aku ni suma kucing buangan.... Orang lalu je mesti tinggalkan kucing diorang kat rumah aku... Mentang-mentang rumah aku ni kat tepi jalan je... Sambil lalu tu tinggalkan kucing yang diorang tak mau...

1 ari tu... Da kucing cantik diorang buang kat rumah aku.... Baka Parsi kot sebab bulu die cantik n lembut gak la.... Kucing jantan tu.... Hahaha...


Macam ni la lebih kurang...

Tak lama lepas tu.... Ada orang buang kucing lagi kat rumah aku.... Kali ni kucing kampung je kot... Betina... Hohoho...

Aku pon pikir-pikir.... Elok kacukkan kot kucing nih... Pe ag... Kucing tersebut disetubuhkan lah maka terhasillah anak-anaknya yang comel-comel.... 3 ekor je... Hohoho....


Yang ni aku bg nama Muhyi.....


Ni namanya Ajib.......


Yang ni namanya Ros.....

Tapi malangnya..... menatang-menatang ni suma dah tak da kat umah aku.... Sob3..... Memula mak bapak kucing ni hilang dulu.... Lepas tu Muhyi dan Ajib dah diculik ketika bermain-main sesuka hati di luar kawasan rumah... Manakala Ros baru je mati sebab meroyan kot.... Sebab bagi makan dah tak mau dah... Bagi minum pon tak mau gak.... Makan friskies, minum anlane... Tengok tu... Mewah kan beliau-beliau ni makan...... Kalah orang-orang Somalia.... Hohoho....

Tapi kini mereka sudah tiada..... Cam separuh jiwaku pergi gak la... Tak ada lagi yang melepak dihadapan pintu rumah aku sampai kadang-kadang tu tersepak @ terpijak.... Waaa... Memang SOB (Son Of Bitch) la orang yang culik Muhyi dan Ajib tu sampaikan Ros terus meroyan...... Sampai ati diorang wat Ros cam tu... (memang sampai ati la tu sebab sanggup culik kan) ..... So, skang Ros dah RIP (Rest In Peace) dah....


*** Agak-agak korang perasan tak nama tu berkisarkan kepada sapa.....??? tak ada mengena yang hidup atau mati.....sekadar kucing sahaja.....:-D


p/s : ari isnin ni aku akan adakan sidang media untuk memberitahu dimana aku ditempatkan secara rasmi....tak tau la ari isnin ble kan....mggu depan @ minggu 1 ag...kat c2 lagi detail kat mana akan ditempatkan....hahaha....minta bersabar ye tuan-tuan dan puan-puan......:p


6 wasiat:

ijatnuar87 said...

wah...cute2...xsangka plak ko ni geng2 kucing gak ek,hehehe

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

hahaha....x sangka ke....aku mulanya ingt rimau....2 aku bela 2...rupa nya kucing...hoho...

princess laila said...

eh..memang lar..binatng2 y kita jaga,,kalo ilang@tade..memng sdey giler! laila dulu ade arnab..punyer jage dier tiap ari! yela..bukan boley basah2 sgt..tiap ari lapkan bdan dier. balik oste,,ssdap rase kakk laila gi siram dier!!! subhanallah...mati budak tuh! eh..binatng tuh! sdey sgt.na mkn pon ta lalu.. :(

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

laila : ololo...cian nye la kat arnab 2...baek p mkn je dr mati cm2 je kan....hehe...xpe la...jg arnab ni cm ssh kan....laila bela menatang laen lak....angsa ke...helang ke..beruang ke...hehe

amanina nazri said...

comey gile meoww meoww tuh. geram tgk. tp sayangnye da hlg ye. hmm saba saba ea.

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said...

huk2...tu la kan....x smpat nak tgk die beso....umo br 2 bulan tu....cergas sgt....

Chelsea Forever...!!!

Chelsea Forever...!!!